Telefoon aanbiedingen en BKR registraties

BKR registratie telefoonabonnement aanbiedingTegenwoordig is een gratis telefoon bij een telefoon abonnement bij een waarde boven € 250,- een lening. Hierdoor zijn de aanbiedingen van telefoon abonnementen verandert. Nu krijg je eerder een gratis headset dan een gratis telefoon.

Gratis telefoon is een lening

Sinds midden 2017 is een telefoon abonnement met gratis telefoon een lening. Vroeger zagen veel consumenten een gratis telefoon bij een abonnement als een goede aanbieding. Tegenwoordig is het nog wel mogelijk om een telefoon op afbetaling te krijgen bij een abonnement, echter kan je hierdoor een BKR registratie krijgen. Je zal nu vaker telefoon abonnement aanbiedingen zien die eerder gratis producten erbij leveren, zoals bijvoorbeeld een headset.

Invloed BKR registratie

De invloed van een BKR registratie kan voor starters enorm zijn, doordat een telefoon abonnement met gratis telefoon als een lening geldt kan je uiteindelijk minder lenen voor je hypotheek. Het kan daarom zijn dat een telefoon abonnement ervoor kan zorgen dat je je droomhuis niet kan kopen. Bij het aanschaffen van een nieuw telefoon abonnement moet je nu vertellen hoeveel je per maand verdient en wat je vaste lasten zijn. Echter uit onderzoek blijkt dat een BKR registratie weinig mensen weerhoudt een gratis telefoon te nemen bij een abonnement.

Wanneer geen BKR registratie

Je krijgt een BKR registratie bij een telefoon abonnement wanneer je de telefoon maandelijks afbetaald. Als de resterende kosten hiervan 250 euro of meer zij, dan krijg je een BKR registratie. Je kan er dus voor kiezen om bij een telefoon van 700 euro meer dan 450 bij te betalen. Hierdoor wordt het ‘leenbedrag’ lager dan 250 euro en daardoor krijg je geen BKR registratie.